dtTextpage

Workshops e/o informatieavond middelengebruik

WORKSHOPS

Inhoud van de training

Elke organisatie doorloopt zijn eigen proces; wat is jullie visie op middelengebruik en verslavende gewoontes? Wat weten je medewerkers over het onderwerp? Wat hebben je klanten nodig? Zijn er derden die jullie hierin kunnen ondersteunen rondom de begeleiding van klanten?

We bieden workshops om aandacht aan deze en andere vragen te geven. We kunnen je ondersteunen bij het vaststellen van beleid en opstellen van beleidsstukken rondom middelengebruik en verslavende gewoontes.

Vraag naar de mogelijkheden.

VOORLICHTINGSKOFFERS

We hebben heel bewust voor drie verschillende voorlichtingskoffers gekozen, aansluitend bij de drie fasen uit het stoplichtmodel. In elke koffer vind je voorlichtingsmaterialen behorende bij de fase waarin de klant zich bevindt.

Groene koffer

De kleur groen van deze voorlichtingskoffer staat voor voorlichting aan klanten die geen middelen gebruiken, of er sociaal gebruik van maken. Dit betekent bijvoorbeeld dat er geen controleverlies en geen negatieve gevolgen zijn. In deze fase is het van belang om alert te blijven en het onderwerp bespreekbaar te houden. Positief bekrachtigen staat centraal.

Inhoud van de groene koffer

In de koffer vind je onder andere:

  • een uitgebreide handleiding;
  • een voorlichtingsspel en een DVD met begeleidend boekje vol kijk- en begeleidingstips;
  • divers voorlichtingsmateriaal gericht op alcohol, wiet, harddrugs, gamen, gokken en roken;

Resultaten na de training

  • Zowel de professional als de klant heeft de kennis over verslavende middelen en gewoontes en hun invloed/werking vergroot.
  • De professional heeft globaal kennis genomen van verschillende stadia in gebruik en gedragsverandering, het signaleren van gebruik en gespreksvoering met de klant.

Voor verdiepende kennis verwijzen we je graag naar onze training 'Middelengebruik in beeld, dat scheelt'.

Voor wie

De koffer is bedoeld als voorlichtingsmateriaal aan (jongeren) klanten met een licht verstandelijke beperking en hun begeleiding.

Investering

De koffer kost € 325, - , exclusief verzendkosten.

Mocht je de koffer in combinatie met een training of voorlichtingsbijeenkomst willen afnemen, neem dan contact met ons op voor een offerte.

Oranje koffer

Bij experimenteel en/of risicovol gebruik zet je de oranje voorlichtingskoffer in.

Rode koffer

Voor problematisch gebruik e/o bij afhankelijkheid hebben we de rode voorlichtingskoffer samengesteld.

 

Voorlichtingsbijeenkomst middelen (gemeente/ouders)

Alcohol, drugs, lachgas, gamen of juist gokken; om welk middel of welke gewoonten het ook gaat we zien steeds vaker dat jongeren ermee experimenteren en er helaas ook door in de problemen komen.

Wat zijn de voor- en nadelen van deze middelen voor jongeren? Is het allemaal wel echt zo erg? Heeft een gesprek met een jongere of regels stellen over dit onderwerp wel zin? Of gaan ze het dan stiekem dan doen?

In deze voorlichtingsbijeenkomst willen we aandacht geven aan de volgende kernpunten:

  • Kennis van middelen en verslaving vergaren

Hierbij valt te denken aan een korte verdieping in diverse middelen en verslavende gewoonten (GHB, wiet e.d.). Ook bestuderen we wat “verslaafd zijn” inhoudt en hoe dit er bij jongeren uitziet.

  • Leren signaleren en bespreken

Dit punt gaat over het kennen en herkennen van signalen die kunnen duiden op problematisch middelengebruik. Daarnaast zal er aandacht zijn voor diverse tools die het vergemakkelijken om dit onderwerp met jongeren te bespreken.

Hierin zal tevens aandacht zijn voor diverse bekende hulpverleningsmethodieken.

Het gaat om een veelal dynamische interactieve training.  Via spelletjes, filmpjes, websites en casussen zorgen we ervoor dat de theorie op een speelse manier beklijft.

Aangezien het onderwerp zeer breed is, heeft het de voorkeur om de training op maat te laten zijn.

 

Trainer: Claudia Kaagman

Offerte aanvragen InCompany trainingen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor InCompanytrainingen, een training op maat of een offerte? Mail dan naar: melanierump@burotov.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Vermeld duidelijk om welke training en om hoeveel mensen het gaat. 

Aanvraagformulier "Het Samenspel"

Het is mogelijk om "Het Samenspel" of de Voorlichtingskoffers te bestellen. Vraag het aan via onderstaand formulier. 

Vermeld hieronder duidelijk welk product u wilt aanvragen.