Gedeelde zorg voor ouderenzorg

Inhoud van de training

Als professional in de ouderenzorg heb je veel te maken met mantelzorgers. Dit kan de partner zijn, een zoon of dochter, of iemand anders die een goede band heeft met de persoon voor wie gezorgd wordt. Voor degene die zorg nodig heeft, is het erg prettig als de samenwerking tussen professional en mantelzorger goed verloopt. Zij vormen samen de basis voor een gevoel van veiligheid, verbinden samen het heden met het verleden. In de praktijk blijkt die samenwerking soms lastig te zijn. Dan lijken beide partijen soms te vechten voor hun positie ten opzichte van de zorgbehoevende cliënt.

Respect voor elkaar en elkaars positie

De mantelzorger heeft een blijvende band met de cliënt. Professionals doen er goed aan die band te respecteren en de mantelzorger zijn/haar rol te laten houden. Daarnaast heeft de professional zelf ook een (tijdelijke) relatie tot de cliënt. Wanneer de positie van de professional, de zorgbehoevende cliënt en de mantelzorger duidelijk is, kan er een betere dynamiek ontstaan tussen de mantelzorger en de professional. Vanuit deze nieuwe dynamiek zal de samenwerking beter verlopen en wordt de zorg gedeeld.

Voor wie

De training is bedoeld voor organisaties in thuis- en/of ouderenzorg, die zorg dragen voor de oudere zorgvrager en de onderlinge communicatie en verstandhouding met mantelzorgers/verwanten optimaal willen houden.

Aanvangsniveau deelnemer: vanaf niveau 3

Niveau scholing: niveau 3/4

In het geval van maatwerk wordt het niveau bepaald op basis van het niveau van de deelnemers.

 

Investering

  • Trainingsduur: 3 dagdelen
  • De kosten van de training bedragen € 1.935, - per team/groep.
  • Lesmateriaal: €35, - per deelnemer.

Wil je meerdere mensen tegelijk opgeven, dan kan dit tegen een gereduceerd tarief. Neem contact met ons op voor een offerte, ook voor de mogelijkheden deze module incompany af te nemen.

Offerte aanvragen InCompany trainingen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor InCompanytrainingen, een training op maat of een offerte? Mail dan naar: melanierump@burotov.nl of vul onderstaand contactformulier in.

Vermeld duidelijk om welke training en om hoeveel mensen het gaat.